mercredi 18 novembre 2009

Eğitim annede başlar, babanın desteği ile devam eder’’


Göreve başlayalı iki ay olan Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, Anvers Zuid bölgesinde hizmet veren Mehmet Akif Camii lokalinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, vatandaşlarımızla tanışıp dertlerini dinleri.

Mehmet Akif Camii Derneği tarafından davet edilen Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar ve Muavin Konsolos Nur Alkış, camii cemaatine konsolosluk işlemleri hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 94 bin kişiye hizmet verdiklerini belirten Deniz Çakar, vatandaşların işlerini halledip memnun bir şekilde konsolosluktan ayrılmaları için ellerinden gelen hizmeti en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, her geçen yıl bir önceki yıla göre daha hızlı bir şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Ayrıca son bir yılda hizmete geçen hukuk danışmanlığı ve sosyal danışmanlık hakkında da bilgiler veren Deniz Çakar, vatandaşın konsolosluk işini evinden de halledebilmesi için e-konsolosluk hakkında açıklamalarda bulundu.
Çocukların eğitimi üzerine açıklamalar da yapan Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, Avrupa´da her bireyin Türkiye´yi temsil ettiğini unutmaması gerektiğini söyledi. Çocukların eğitimi ile velilerin yeterince ilgilenmesi gerektiğini, çocuklara yeterince vakit ayırmanın önemini ve onların Flamancanın yanı sıra anadilleri olan Türkçeyi de iyi öğrenmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi. Deniz Çakar, "Eğitim annede baslar, babanın desteği ile devam eder. Çocuklarımızın Avrupa´da söz sahibi olmasını istiyorsak onların eğitimi ile iyi ilgilenmemiz gerekir. Anadili olan Türkçeyi iyi bilemeyen bir çocuk, buranın dili olan Flamancayı da yeterince öğrenemez, konuşamaz. Toplumda sağlam yerlere gelebilmemiz için eğitim şart. Çocuklarımızın eğitimi için gereken hassasiyeti lütfen gösterelim." şeklinde konuştu.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire