mardi 1 décembre 2009

AFYONLULARIN BRÜKSEL ÇIKARTMASI



Türk toplumunun büyük bir bölümünü kapsayan Afyon ili Emirdağ yöresi ve diğer ilçelere mensup insanların çoğunlukta yaşadığı Belçika'daki Afyonlular memleketlerinden gelecek olan kalabalık bir heyeti karşılamak için seferber oldular.

Afyon ve ilçelerindeki sosyal, ekonomik ve eğitim içerikli büyük bir proje kapsamında ikili görüşmelerde bulunmak için Afyondan gelecek olan heyeti karşılamak için bir düzenleme komitesi oluşturuldu. Başkanlığını Bakan Emir Kır ve Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse'nin üstlendiği komİtede Afyon kökenli siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları yer almaktalar.

Brüksel'de bulunan Sazz Jazz'da gerçekleştirilen bir basın toplantısında komite üyeleri yapacakları çalışmalar hakkında basına bilgi verdiler. Bilgilendirme toplantısına Afyon kökenli siyasilerden Emir Kır, Sait Köse, Mahinur Özdemir, Hava Ardıçlık, Resul Tapmaz ve Derya Aliç'te katıldı. Diğer bölgedeki siyasilerden Fatma Pehlivan, Veli Yüksel ve Güler Turan'ında komiteye destek verdiği açıklandı.

GELECEK HEYETTE KİMLER VAR?

Orman ve Çevre Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun da sonradan katılacağı Belçika ziyaretine
1-Haluk Imga Afyonkarahısar Valisi, 2-Burhanettin ÇOBAN Afyonkarahisar Belediye Başkanı, 3- Prof Dr. Ali ALTUNTAŞ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ, 4- Salih SEL Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı, 5- Hüsnü SERTESER Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, 6- Mehmet MÜHSÜRLER Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı, 7- Orhan KUŞ İkbal Otel Genel Müdürü,
8- Aydın GÜNEŞ Oruçoğlu Termal Genel Müdürü, 9- Serdar TÜTÜNCÜ Korel Termal Otel Genel Müdürü, 10- Metin İPLİKÇİOĞL TOBB Üyesi, 11- Prof.Dr.Vural KAVUNCU, 12- M.Emin ÖZBAYAT Ticaret Borsası Üyesi 13- Mert ORUÇ Oruçoğlu Termal Yönetim Kurulu Başkanı Emirdağ 14- Zekeriya Güney Emirdağ Kaymakamı,15- Cengiz Pala Emirdağ Belediye Başkanı, 16- Dudu Pala Emirdağ Belelediye Başkanı Eşi, 17-Bengu Pala Emirdağ Belediye Başkanı Kızı, 18-Vecdi Yürük Fen İşleri Müdürü 19- Uğur Serdar Kargın Ticaret Odası Temsilcisi, 20- Murat Potuk Taşıyıcılar Odası Başkanı, 21-Halil Ibrahim Aktepe – Meclis Üyesi, 22- Savaş Kargın – Meclis Uyesi, 23 – Mehmet Orbay – Meclis Üyesi, 24- Metin Yilmaz – Yuksek okul Muduru Bakan Prof Dr. Veysel EROĞLU 5 Aralıkta Belçika da olacaktır.-

25- Aptil Demiralp – Belçikada Emirdağ Ticaret Odası Başkanı 26- Nurettin Şahbaz – Karacalar Köyü Muhtarı, 27– Musa Erkoç Mimar

KOMİTE BİLGİ VERDİ
Afyon Heyeti´nin Belçika´ya 1 Aralık´ta geleceği ve temasların 2 Aralık´ta başlayarak, 5 Aralık´ta sona ereceği açıklandı.

NOTLAR..-Afyon Heyeti´nin gelişi ile ilgili basın toplantısı Sazzcazz´da yapıldı. Kültür Merkezi sahibi Ali Bağseven basın toplantısına katılan konuklarına çay ve kahve ikramında bulundu.

-Bakan Emir Kır´ın yanı sıra diğer siyasiler; Sait Köse, Resul Tapmaz, mahinur Özdemir,Derya Alıç söz alarak, ziyaretin önemine değindiler ve yapacakları katkıyı anlattılar.
-Basın toplantısında hazır bulunan sivil örgüt temsilcileri ve iş adamları Orhan Liman, Ali Aktan,Davut Çınar, Mehmet Kart, Musa Akdeniz, Osman Duran, Necati Sevik ise ilk defa gerçekleşecek olan böyle büyük kapsamlı bir ziyaretine büyük heyecan verdiğini belirterek, her türlü katkıya hazır olduklarını açıkladılar.
Heyetin Brüksel başta olmak üzere, Anver ve gent'te de görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Gelen heyetin halkla buluşmasını sağlamak için 4 Aralık günü Akdeniz düğün salonunda büyük bir buluşmanın geröekleştirilmesi içinde çalışmalar tamamlanmak üzere.

Ziyaret ile ilgili olarak Brüksel´de bir basın toplantısı düzenleyen Heyeti Karşılama ve Çalışma Komitesi üyeleri ziyaretin amacı ve program hakkında basın mensuplarını bilgilendirdiler. Toplantıda hazır bulunan Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Brüksel Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Brüksel Saint-Josse Belediye Başkan Yardımcısı Hava Ardıçlık, Brüksel Bölge milletvekili Mahinur Özdemir, ile iş adamları ve sivil örgüt temsilcileri, böyle anlamlı ve geniş kapsamlı ziyaret ile ilgili olarak sadece Afyon ile Belçika arasında değil,aynı zamanda Belçika ile Türkiye arasındaki ilişkilere de ivme kazandıracağını belirterek, bu buluşma ve ziyaretin, iki ülke arasındaki ekonomik,sosyal ve sağlık alanındaki çalışmaları üst seviyeye çıkaracağına olan inançlarını dile getirdiler.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire