samedi 26 décembre 2009

Belçika bu 3 Türk'ü konuşuyor




"Yılın Brüksellisi" ödülüne aday gösterildiler


Belçika´da Vlan ve Le Capitale gazetelerinin 1992 yılından beri politika, toplum, ekonomi, kültür ve spor dallarında verdiği "Yılın Brüksellisi" ödülüne, Brüksel bölge hükümeti temizlik ve şehircilikten sorumlu Devlet Bakanı Emir Kır, "başörtülü" Brüksel milletvekili Mahinur Özdemir ve 2009 Belçika güzeli Zeynep Sever aday gösterildi.
Gazete editörlerince belirlenen 5 dalda 5´er aday arasında kazananlar, Brüksel´de oturumu bulunanların katılabileceği halk oylamasıyla belirlenecek.
Vlan ve Le Capitale gazetelerinden yapılan "2009 Yılının Brüksellisi" yarışması duyurusunda, Emir Kır´ın aday gösterilmesine gerekçe olarak cam atıklarının geri dönüşüm için özel konteynırlarla toplanması projesinde daha ilk yılda yüzde 80´lere varan oranda başarı sağlanması gösterildi.
Valon Hristiyan Demokrat partisinden Brüksel milletvekili seçilen Mahinur Özdemir´i parlamentodaki başörtülü yemini nedeniyle aday gösteren gazete, "seçim sürecinde partisi tarafından bastırılan afişlerde resmi büyütülerek başörtüsü gizlenmeye çalışılan Özdemir´in, tartışmalara rağmen inancı gereği parlamentodaki yemin töreninde de başörtüsünü çıkarmadığını" hatırlatıldı.
Politika dalında diğer "Yılın Brüksellisi" adayları, siyasi kariyerinde hızlı yükselerek ikinci Yves Leterme hükümetinde dışişleri bakanlığını üstlenen Steven Vanackere, Fransız toplumunun hakları için mücadele eden Woluwe-Saint-Lambert Belediye Başkanı Olivier Maingain ve genç yaşta Valon Yeşiller partrisinin eşbaşkanlığına seçilen "sanat tarihi ve İslamoloji" mezunu Sarah Turine oldu.
Gazete yönetimi, 2009 Belçika Güzeli Zeynep Sever´i de meme kanseriyle mücadele için başlatılan bilgilendirme kampanyasında, annesiyle birlikte ücretsiz mankenlik yapması nedeniyle toplum dalında aday gösterdi.
Brüksellilerin www.vlanbruxelles.be internet adresinden ve posta yoluyla oylayacakları 25 adaydan kazananlar 20 Ocakta açıklanacak.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire